:                    

15-09-2014: Oeps dat is een tijd geleden dat ik in het dagboek heb geschreven. Het (even?) niet kunnen fokken mis ik soms heel erg. Hopelijk komen er ooit weer betere tijden. Uiteraard genieten we vol op van de katten. Wel zijn er op dit moment zorgen. Eerst hebben we lopen tobben met Meesje. Ze had diarree die we maar niet onder controle kregen. Alle onderzoeken waren okee en verschillende ab kuurtje hielpen niet. Gelukkig maakte ze geen zieke indruk en nu krijgt ze elke dag wat probiotica en is het acceptabel. Ook had ze een bultje bij een tepel. Dit was gelukkig een cyste. Met Lizzi zitten we volop in de lappenmand. Een paar weken geleden wilde ze niet eten, nou dan weet ik wel dat het foute boel is want Lizzi en niet eten.... Dat werd dwangvoeden en 10 x per dag medicatie. Lastig als je moet werken en ik heb d'r ook een paar keer meegenomen naar het werk. Uit bloedonderzoek kwam naar voren dat ze verdacht wordt van alvleesklierontsteking en ook heeft ze bloedarmoede. Met prednison eet ze redelijk zelfstandig en voor de extra bouwstoffen geef ik nog wat extra's bij. Fingers crosst want we zijn er nog lang niet.

25-01-2014: Het is een tijd geleden dat ik in het dagboek geschreven heb. Helaas een triest bericht gehad. Gerrit (broer van Gwennie) is overleden, z'n nieren wilde niet meer. Erica en Johan sterkte met dit verlies. Hier was het even ziekenboegje. Bo had een raar plekje op haar neus en ik vreesde het ergste. Gelukkig was het een bacteriële infectie en geen carcinoom. Ze moest onder narcose voor een gebitsreiniging en 1 kies moest getrokken worden. Inmiddels is ze weer helemaal de oude. Met de andere katten gaat het allemaal goed.

11-11-2013: Vanmorgen met Leah naar de da geweest. Ze heeft een navelbreukje en moest daarvoor even onder het mes. Gelukkig kon ik er tussendoor en mocht ik d'r meteen weer meenemen. De andere katten hadden geen eens zin om te blazen (Leah wel ingesmeerd met vanille) Het vervoersmandje met een warm kruikje was veel interessanter. Inmiddels heeft Leah alweer gegeten en ligt lekker te slapen samen met Lukas in een mandje.

04-11-2013:Tijd geleden dat ik in het dagboek heb geschreven. Charissa, Mees, Leah en Lizzi zijn begin augustusgesteriliseerd. Is allemaal goed gegaan. Het is een stuk rustiger in huis en ook de plasproblemen zijn stukken minder. De zomer was geweldig, wat hebben ze genoten van het mooie weer. Haha af en toe hebben Shena en Juliet een nachtje buiten gekampeerd omdat ze het vertikte om binnen te komen (zelfs een lekker hapje kon ze niet overhalen) en 's morgens wilde ze maar wat graag binnen komen. Gisteren was Minous jarig 9 jaar alweer en ze is nu de oudste in huis. Ze is rustig aanwezig en iedereen heeft respect voor haar. Als er onderling strijd is blijft Minous altijd buiten schot. Bij een verjaardagsfeestje hoort natuurlijk lekkere snackies en verse vis. In de kringloopwinkel een warmtematje gevonden die niet afslaat. Die wordt goed gebruikt nu kouder wordt.

25-07-2013: Door allerlei omstandigheden heb ik besloten om voorlopig geen kittens te fokken. Charissa, Mees, Leah en Lizzi worden binnenkort gesteriliseerd.

26-05-2013: Voor mijn jubileum van mijn werk heb ik een prachtig schilderij gekregen. Charissa en Meesje zijn bij de da geweest voor hun snaptest. Nu is het wachten wie er het eerste krols gaat worden en zo als altijd duurt wachten weer lang. de katten balen van de horrorlente en zeker als het hard waait zijn ze heel snel weer binnen.

28-04-2013: Hier gaat het weer z'n gangetje. Zo gauw het zonnetje schijnt zijn de katten lekker buiten en genieten volop. Vorige week weer eens met een experimentje begonnen. Het warmtematje in de grote mand is uitgezet. Minous, Andreas en Dewhi zijn zo verslaafd aan de mand en ik wil wat leven in de brouwerij. Nou dat kreeg ik, ze waren niet blij met mijn actie. Dewhi-tje ging ruzie lopen maken en gisteren werd de jonger garde uit hun mand verjaagd en nam de oude garde bezit van hun mand. Gelukkig kwam de bestelling van zooplus en was er weer een nieuw mandje voor de jonge garde. Vandaag is het rustig en zie ik Minous en Andreas ook op de bank in het zonnetje liggen en komen ze vaker buiten een rondje lopen. Beetje extra beweging kan geen kwaad voor ze want slank zijn ze niet meer. Andreas kreeg het nieuwe wuppie van ah...grappig om te zien hoe gek hij nog steeds is op de wuppies.

11-04-2013: We hebben het weer gehad en zijn op z'n retour. Alle katten eten weer zelf en de niesjes doven langzaam uit. Het was akelig stilletjes het weekend en het leek wel of we geen katten hadden. Vandaag is het weer als vanouds. Lizzi staat weer overal tussen met d'r oosterse neusje. Lukas loopt weer lekker te ravotten met z'n zussen en moeder. Shena loopt weer met draadjes te spelen, Gwennie apporteert weer met d'r speeltje, Leah staat weer vooraan bij het snoepjes delen en Meesje komt d'r roze poedeltje brengen. Charissa is toch wel mijn toppertje, al die tijd heeft ze uitstekend gemoederd over de zieke katten en tot mijn vreugde heeft ze niet ziek geworden..

07-04-2013: Inmiddels is het hier een ziekenboeg. Juliette was ook een dagje niet lekker maar die is weer beter. Lizzi eet weer zelf wat natvoer. Meesje krijgt nog steeds dwangvoeding. Meesje loopt wel weer rond en komt d'r knuffels halen maar zelf eten vertikt ze. Lukas blijft er een beetje in hangen, af en toe niezen, wel zelf eten, meer slapen als anders. Vandaag zijn ook Gwennie, Shena en Leah aan het niezen. (gelukkig eten ze zelf). Vandaag moest iedereen verplicht buiten in het zonnetje blijven en aan de doxoral.

31-03-2013: We hebben een virusje....vorige week was Bo niet lekker, één waterig oogje, hoesten en droge nies. Gelukkig redde ze het om op eigen kracht weer beter te worden. Eergisteren ging Meesje hoesten en niezen. Vandaag wil ze niet eten, ws zit d'r neusje verstopt. Dat wordt dwangvoeden en aan de ab. Lukas en Lizzi zijn ook begonnen met hoesten....ik vrees dat ik er nog niet snel van af zal zijn.

14-03-2013: De katten moeten weer een beetje wennen dat ik weer aan het werk ben. Vorige week vonden ze het mooie weer geweldig...haha net koeien die weer de wei ingaan. Vanmorgen keken ze heel beteuterd...van sneeuw zijn ze niet gecharmeerd. Gisteren even gebeld met de da voor Gwennie. 6 weken geleden is ze gesteriliseerd en sinds deze week heeft de opgezette melkklieren. Ze eet en drink goed en is aanhankelijk en in voor een dolletje met de andere katten. De da vertelde dat dit schijnzwanger is en dat komt heel soms voor na een sterilisatie. Goed in de gaten houden, ws gaat het van zelf weer over en anders ff langs komen voor een prikje. De as van Sifi opgehaald. De familieurn begint vol te raken... Van Gerrit en Gabbertje leuke foto's ontvangen: Erica bedankt!!

07-03-2013: Het is hier altijd wat. Moest ik met spoed geopereerd worden. Inmiddels ben ik weer redelijk op de rit. Vandaag heb ik onze oude Sifi in laten slapen. Het leek allemaal goed te gaan, de schildklierwaarde was weer goed. Gisteren wilde ze niet meer eten, maakte vreemde trillingen met d'r hoofd en niet meer wilde lopen. Ze is bijna 16 geworden.

14-02-2013: Uit onderzoeken die nog liepen voor Spottie kwam wederom nog sterker het vermoeden van FIP. Het geeft een beetje rust dat ik een goede beslissing heb genomen. Maar het gemis is er niet minder om. Wat mis ik mijn lieve Spotteke. Soms heb ik het idee dat Meis haar ook mist, ze wil soms naar boven en loopt dan maar te zoeken en te roepen. Het heeft tijd nodig om dit gemis een plekje te geven. Shena bezorgde mij vorige week behoorlijke schrik. Ws heeft een aanvaring gehad met ??. Overal in de kamer vond ik verse druppels bloed, bleek dat Shena een wond aan haar oortje had wat maar bleef bloeden. Schoon gemaakt en fingers crossed. De volgende dag een dikke bult en een warm oor. Kuurtje ab gegeven en gisteren viel de korst eraf en ziet het er gelukkig goed uit. Gwennie is gesteriliseerd. Het dwangmatig kaal likken van haar vacht en geruzie met Lukas was ik zo zat.. Ze is er heel erg van opgeknapt, geen strijd meer. Lizzi heb ik eindelijk zo ver dat ze gewoon brokjes eet en niet meer apart eten hoeft te krijgen. Het moet wel dmv een bakje brokjes op het aanrecht anders vertikt ze het om te eten. Het is en blijft er eentje waar een kop op zit. Met Sifi gaat het ook beter. Ze zit weer voller in haar vacht, eet goed en de pilletjes innemen gaat uitstekend. Volgende week weer bloed prikken en dan verwacht ik een betere schildklierwaarde.

02-02-2013: Maandag met Spottie naar de da geweest. Op de echo was te zien dat er iets aan de hand was met de baarmoeder. Tijdens de operatie bleek dat ze een gesloten baarmoederontsteking had maar ook dat de lymfeknopen sterk vergroot waren. De da vertelde dat hij dacht aan kanker. Dan schrik je behoorlijk. Op mijn verzoek een biopt genomen en natuurlijk gesteriliseerd. Spottie was zooo blij toen ik d'r weer ophaalde. Aan de ab en novacam. 's Avonds liep Spottie weer rond en kwam weer op schoot liggen en ik had goede hoop dat dit goed zo komen. Helaas was dit van korte duur en verslechterde de toestand. Het dwangvoeden kostte veel moeite en het was duidelijk dat ze zich niet lekker voelde. De uitslag van de biopt liet lang op zich wachten. Vrijdagochtend was die er eindelijk: geen kanker maar wel sterke aanwijzingen voor FIP. Ik geloofde dit niet en heb gevraagd om meer onderzoek. Naar mate de dag vorderde verstechterde Spottie, snel naar de da voor bloedonderzoek. De da zag de binnenkant van de oren geel werd. Binnen een paar uur was de buik ook geel en toen de da belde met de uitslag van het bloed vervloog al mijn hoop. Ik moest de moeilijke beslising nemen om d'r te laten gaan. Meesje heeft het laatste uur samen met Spottie in het mandje gelegen. De da kon gelukkig thuis komen voor het inslapen. Spottie is rustig ingeslapen. De katten kwamen allemaal even kijken en snuffelen toen Spottie overleden was. Vandaag hebben we d'r naar het crematorium gebracht en wordt ze maandag individueel gecremeerd. Het is niet te bevatten dat mijn lieve Spotteke er niet meer is.

01-02-2013:Het is nog niet te bevatten. Onze lieve Spottie is vanmiddag overleden.

27-01-2013: Vorige week met onze oude Sifi naar de da geweest. Ze at erg slecht en ik schrok hoe weinig ze nog weegt (2,3 kg). Bloedonderzoek: schildklier werkt veel te snel. Aan de pilletjes en over 3 weken weten we of het aanslaat. Gisteren vond ik dat Spottie er zo mottig bij zat. Ze wilde geen snoepjes, geen eten en niet op schoot. Meteen begonnen met dwangvoeden. 's Avonds toch maar even naar de da want ik had er geen goed gevoel bij. Er was veel harde ontlasting te voelen. Een pasta meegekregen voor het geval dit veroorzaakt wordt door een haarbal en blijven dwangvoeden. Echt schot zit er niet in. Dwangvoeden gaat steeds moeizamer. Plassen doet ze gelukkig wel. Maar verder is ze een zielig hoopje poes.

20-01-2013: De rust is weer wedergekeerd. Ik heb wat speeltjes voor de katten gemaakt met kattenkruid er in: een groot succes....haha. De sneeuw vinden ze maar niks, soms wagen ze het om eventjes naar buiten te gaan maar ze zijn heel snel weer binnen. Voor de gezelligheid wat extra mandjes en tentje van zolder gehaald.

13-01-2013: We hebben herrie in de tent. Ik was een beetje te laat met de pil geven.....Gisteren was het ineens een grote bende...iedereen vloog iedereen aan....snel alle deuren opengezet zodat er vluchtwegen waren. Een beetje vanille in water gedaan en iedereen nat gemaakt zodat iedereen ff het zelfde ruikt en iedereen zichzelf ging wassen en niet op elkaar zat te letten...pfff dat gaf even rust. Daarna snel alle meiden de pil gegeven. Het is rustiger maar er hangt wel een spanning en er wordt wat af gemopperd op elkaar. Vandaag naar een kattenshow geweest. Natuurlijk allerlei speeltjes gekocht maar die werden geen blik waardig gekeurd....verwende katten....

03-01-2013: Voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Hier is de jaarwisseling rustig verlopen. Gwennie, Spottie en Lizzi zaten relaxed vanaf de vensterbank te kijken naar al het siervuurwerk. De rest lag lekker uit te buiken van alle lekkere hapjes.

28-12-2012: Vorige week was het weer schrikken toen ik uit mijn werk kwam. Geen Lizzi die "vroeg" om eten. Een snoepje wilde ze ook niet. Meteen een spuitje pap gemaakt en gegeven, dat kwam er meteen weer uit dus hup naar de da. Spuitje cerenia en pilletjes mee naar huis. Goeie actie want 's avonds at ze weer zelf. Soms eet ze minimaal en dan krijgt ze net als een pilletje brokjes in d'r bekje gestopt. Ze laat dit prima toe, de graanvrije brokjes van sannabella lenen zich hier goed voor. Tot mijn grote verrassing kreeg ik leuke reactie's terug op mijn digitale kerstkaart die ik naar alle kittenkopers had gestuurd. Een leuke foto van Toranee (zusje van Andreas) en van Dex, Ice en Ringo. Zo leuk om af en toe nog iets te horen van 'mijn" fokjes. Nu op naar oud en nieuw. Zo af en toe zijn er al knallen te horen. Juliet is tot nu toe de enigste die reageert en probeert weg te kruipen. Alvast maar bach rescue door het drinkwater, de radio een beetje harder en hopen dat de herrie mee gaat vallen.

19-12-2012: Gisteravond laat bezorgde onze bejaarde Sifi ons de schrik van ons leven. Ze zakte door haar achterpootjes en lag heel raar te spartelen. Na een paar minuten kwam de kracht in de pootjes weer terug en liep ze weer (heel stram met een scheve krul in d'r staart) Vanmorgen was er niets meer te merken. Voor de zekerheid even overleg gehad met de da. Ws is het een tia-tje geweest, ik kijk het even aan wat er de komende dagen gebeurd. Helaas mag ze niet meer door de voordeur naar buiten en zal ze genoegen moeten nemen met de tuin. Met Lizzi goed het heel goed. Ze eet ook weer brokjes, is aangekomen en haalt weer allerlei kattenkwaad uit. Wat kun je hier weer blij van worden..

30-11-2012: De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Tot mijn grote verbazing is Lizzi weer helemaal opgeknapt (ze ligt gezellig op schoot tewijl ik het dagboek bijwerk). Maandag bij de da geweest om een lymfeknoop aan te prikken. Dit verliep allemaal niet gemakkelijk maar is gelukt. De uitslag is goed (ik erg blij natuurlijk) Woensdag de uitslag van de ontlasting: E-coli. Goed te behandelen met baytril. Hiervan was maandag al te merken dat het aansloeg want toen ging ze weer een beetje zelf eten en elke dag ging dit beter. Vanmorgen hapte ze ook weer zelf brokjes. Bij Spottie ontdekte ik gisteren een flink wond in haar nek. Gelukkig had ik nog dermielzalf in huis. Vandaag ziet het er goed uit en zal de wond weer netjes genezen. Ws heeft ze weer eens flink geknokt om in een bepaald mandje te willen liggen. Vanmorgen de katten verwend met nieuwe muisjes, chenilledraadjes en gedroogde kip.

24-11-2012: De afgelopen week bestond uit werken, school en da-bezoeken. Lizzi houdt de gemoederen flink bezig. Bloeduitslagen waren goed (op het lage albumine na). Urine onderzoek gaf nu geen eiwitten in de urine. Er is overleg geweest met div specialisten maar dit gaf geen duidelijkheid. Andere optie voor het niet willen eten: voedselallergie. Begonnen met hypoallergene brokjes. Na 3 dgn ben ik hier mee gestopt omdat het een drama is om de brokjes naar binnen te krijgen. Ik krijg er veel te weinig in en ik zag Lizzi dunner worden, dat schiet ook niet op. Donderdag naar Warmerdam geweest voor een echo, uitgebreid gekeken naar de nieren. Die zijn klein en hebben een vreemde structuur maar niet zo erg als we dachten. Omdat de waarde's van de nieren goed zijn moeten we het in die hoek niet zoeken. Darmen uitgebreid bekeken. Ook geen gekke dingen te zien. De andere organen zagen er ook goed uit. Het enige wat opviel waren vergrote lymfeknopen verspreid in de buik. Dit hoeft niks ernstigs te zijn maar kan wel. Om hier duidelijkheid over te krijgen gaan we volgende week proberen of er een lymfeknoop aangeprikt kan worden. Ook nog ontlasting opgestuurd voor onderzoek. Op mijn verzoek gestart met een kuurtje baytril. Gisteren ging Lizzi ineens weer zelf een beetje natvoer eten. Om te zorgen dat ze voldoende binnenkrijgt, krijgt ze een aantal keren per dag een spuitje convalecence support en weeg ik d'r iedere dag om het gewicht goed in de gaten te houden. Vandaag gaat het eten weer erg moeizaam. Wel is ze deze week minder lusteloos en actiever. De andere katten vinden het prima als Lizzi d'r hapje niet opeet.....

17-11-2012:Met Lizzi blijft het een beetje tobben. Soms eet ze weer een paar dagen een beetje zelf andere dagen is het volledig dwangvoeden. Inmiddels weet ik dat er uit het urineonderzoek kwam dat er teveel eiwitten inzaten. Dit kan betekenen dat d'r nieren het minder goed doen. Er zijn nog een paar andere opties dus vrijdag weer naar de da geweest om bloed te prikken. (bloed is opgestuurd) Urine opvangen is nog niet gelukt omdat dit zo laat mogelijk op de dag moet. Vanmorgen was het weer niet eten (gelukkig zie ik d'r af en toe wel water drinken) Tolfedine gegeven, het lijkt er op dat ze hier van opknapt (of het is de combinatie van geweekte brokjes in d'r bekkie stoppen) Lizzi heeft net weer zelf een paar hapjes mousse gegeten...en ging ineens weer apporteren met d'r draadje....fingers crossed. Met Meesje gaat het goed, ze heeft weer mooie vaste drolletjes. Sinds 2 weken krijgen de katten een andere brok: freitag's best meal (lam).Ze vinden de brok erg lekker en tot mijn grote verbazing merk ik dat ze nauwelijk verharen (scheelt weer poetsen)

10-11-2012: De katten moesten even wennen maar zijn toch wel blij met de nieuwe inrichting ( jaja zelfs Minousje is weer blij) Juliet vindt vooral de nieuwe kussentjes ergg leuk (lees doet pogingen om ze te slopen) Voor Meesje heb ik d'r ontlasting laten onderzoeken omdat ze steeds last heeft van diarree. Teveel e-coli bacterieën, dit is gelukkig goed te behandelen met ab dus een kuur gestart. Met Lizzi is het weer drama, at erg slecht afgelopen week . Dwangvoeden en soms at ze weer een dagje goed. Vrijdag was het mis, alleen maar overgeven en smakken (misselijk) Naar de da, onderhuids vocht gepoten en cerenia. Voor de zekerheid toch maar even bloed geprikt, de uitslag was niet goed. Het eiwitgehalte is veel te laag, er is bloed naar het lab gestuurd voor verder onderzoek. Zelf eten doet ze nog steeds niet dus blijven we dwangvoeden. Af en toe heeft ze een opleving en gaat dan ineens even spelen met een muisje. Duim duim dat het goed komt.

03-11-2012: Vandaag is Minous jarig...8 jaar alweer en officieel behoort ze nu bij de senioren. Heel blij is ze niet want wij hebben een nieuwe bank en de grote mand is van plek verhuisd...Minousje houdt niet van veranderingen dus ligt ze te mokken in de krabton. Voor de lekkere hapjes komt ze er even uit.... Gwennie krijgt homeopatische medicatie om te voorkomen dat ze een sphinx wordt, ze is in ieder geval minder mopperig.

14-10-2012: Vrijdag met Minous naar de da geweest. Ze toont niet ziek (eet en drinkt goed) maar ze hoest mij een beetje te vaak. De holtes zitten weer vol , de longen klinken goed. In uitspuiten had niet geen zin want dat heb ik al een paar keer laten doen en dit had nauwelijks effect. Minous heeft ab gekregen (convenia en prednison) en een hoestdrankje, tja wat ik al verwachtte het drankje geven is een hele opgave. Gelukkig slaat de ab goed aan want ik hoor d'r minder hoesten en ook is ze actiever. Gwennie geeft mij ook zorgen, van de stress plukt ze zich kaal. Ze kan weinig hebben, als ze bij mij komt en er komt een andere kat bij dan is het meteen wegwezen en driftig gaan plukken. Met Lizzi gaat het goed. Lukas lijkt iets rustiger te worden (haha hij heeft het te druk met alle nieuwe speeltjes die ik kreeg bij de opendag bij de dierenarts)

29-09-2012: Met Lizzi gaat het weer prima. Tot mijn verbazing eet ze uitstekend van de mousse en brokjes die ze een paar x per dag krijgt. Haha ze is een slimme meid...als ze trek heeft gaat ze zelf in het benchje zitten (wachten) en als ik dit niet snel genoeg door heb komt er ook nog een heeel zielig miauwtje... Lukas is erg in de weer, erg baldadig en ruw in z'n spelen. Vooral Gwennie vindt dit gedoe maar niks en begint al te mopperen als hij in haar buurt komt (en nog niks doet) Tja zo houden ze het cirkeltje wel in stand. De jonge garde vindt het maar niks dat het minder weer is om naar buiten te gaan. De oudere garde vindt het heerlijk dat het warmtematje een standje hoger staat en zijn bijna niet uit de grote mand te krijgen. Alleen voor een snackie komen ze er uit om daarna weer snel verder te bakken op het matje.

16-09-2012: Helaas heeft Lizzi weer een terugval. Vrijdag wilde ze niet eten en ook geen snackie nou dan weet ik wel dat het echt foute boel is. De dwangvoeding spuugde ze uit dus maar weer gestart met primeran, maagbeschermer en blijven dwangvoeden, gelukkig zag ik dat ze wel regelmatig water dronk. Zaterdag geen verbetering dus ook maar een kwartje mirtazapine gegeven. Vandaag eet ze weer zelf, nog niet voldoende dus af en toe een spuitje recovery erbij voor de vitamientjes en bouwstofjes en yes een snackie eet ze ook weer. Van de week alle katten een ontwormingspilletje gegeven en alle nageltjes weer eens geknipt. Andreas dit keer met een minimale dosis medicatie. Voor het mooie was het iets te laag maar met geduld en om het uur een paar nageltjes knippen is het gelukt en had hij niet zoveel stress als zonder medicatie.

09-09-2012: Hè hè ik heb Lizzi zover dat ze nu ook andere kuipjes/blikjes natvoer eet met brokjes. Met veel geduld en beleid is het gelukt. Van 't weekend de muren geverfd. Haha moet je eigenlijk niet doen met zoveel katten. Je denkt dat je alles hebt afgedekt met plastic....in no time hebben de katten dat er af gehaald. Voorlopig zitten we er weer netjes bij. Nu nog mijn ideetje uitwerken voor de katbestendige hordeur want Leah vindt het erg leuk om hierin te klimmen met als gevolg dat het gaten gaas is. De katten hebben weer erg genoten van het zonnige weekend. De sfeer onderling is redelijk goed en ze mogen weer allemaal bij ons slapen. Het is een feestje om wakker te worden met alle katten tussen ons in.

26-08-2012: Met Lizzi gaat het weer goed, ze is wel erg vasthoudend in het alleen willen eten van sheba en gourmet (een ander merk eet ze echt niet) Ik ga er maar in mee want ze moet echt wat meer spek op d'r botjes krijgen. Vandaag hebben de poezen weer de pil gehad. De kleintjes zijn zo makkelijk met pillen geven, een beetje nutrigel...pilletje er in en hap weg is het pilletje: IDEAAL. Nieuwe foto's gekregen van de broers van Dewhi. Nieuwe foto's bij KLM en D kittens en heel veel foto's in het algemene album gezet.

22-08-2012: Vandaag is het een jaar geleden dat de M-etjes geboren werden. De jarigen een kaartje gestuurd (dat ik 2 kaartjes minder moest versturen was wel even slikken) Meesje is lekker verwend met een tartaartje. Lizzi gaat goed, haha gisteren at ze weer uit de pannen....voor deze keer was ik hier blij mee.

21-08-2012: Zo de problemen met de verbinding zijn ook weer opgelost (nieuw modem gekregen) Lizzi begint gelukkig weer op te knappen. Gisteren at ze weer kleine beetjes natvoer en was ze iets actiever. Vandaag zet de stijgende lijn voort en eet ze ook van de kittenbrokjes die ik door het natvoer doe (en ze is slim...als ze eten wil gaat ze in het benchje zitten) Ik zag d'r ook weer ravotten met Lukas dus dat is ook positief. Morgen beginnen met de medicatie af te bouwen. Gisteren ging Lukas ook spugen maar dat zette gelukkig niet door. De katten zijn flink gegroeid van alle lekkere hapjes die ik Lizzi voorschotelde en die ze niet wilde eten. Het warme weekend hebben de katten goed doorstaan (haha weinig bewegen en in de schaduw languit liggen)

18-08-2012: Gisterenmiddag/avond weer met Lizzi naar de da geweest. Ondanks de cerenia spuugt ze en dat is niet goed. Een virus is het niet (zegt mijn gevoel) want dan had ik nu meer katten moeten hebben met klachten. 's Avonds nog naar een andere da geweest omdat het echo app stuk was bij mijn da. Op de echo was duidelijk te zien dat de maag erg onrustig was. De binnenkant van de nieren waren vreemd van structuur dus voor de zekerheid ook bloedgeprikt. Die waardes waren gelukkig allemaal prima in orde. Ook maar weer een hoop vocht gespoten en naar huis met een boel medicatie. Thuis eerst een schema-tje gemaakt wanneer elke medicatie gegeven moet worden en hoeveel tijd er tussen moet zitten. Ook een humaan middeltje meegekregen om de eetlust op te wekken. Nadat ze dit gekregen had knapte ze zienderogen op, ze werd spontaan actiever en at zowaar een snoepje en loopt ook weer door het hele huis. Pff ik geloof dat we nu het ergste gehad hebben.

16-08-2012: Helaas het vlot nog niet erg met Lizzi. Ook nog diarree erbij en ondanks de cerenia spuugt ze af en toe. Het dwangvoeden gaat de ene keer beter dan de andere keer. Ze maakt zich zelf ook niet schoon, de andere katten nemen dit over (lees snoepen met van de ad) Ze loopt af en toe wel ff de tuin en gaat dan ff in het zonnetje liggen en neemt soms een slokje water uit de vijver. Vanavond nog een keer naar de da: veel vocht gespoten, prikje tegen het braken en morgen starten met een ab kuurtje. Het is wel heel raar dat ik gewoon kan koken zonder dan ik Lizzi 10 x van het aanrecht moet zetten en dat ik rustig mijn toetje kan eten zonder dat Lizzi met d'r pootjes er van mee eet.

15-08-2012: Gisteren was het de verjaardagsdag van de L-etjes. Een kaartje gestuurd naar de jarigen. Van Zoe en Nala (Lola en Matti) kreeg ik leuke foto's toegestuurd. Toen ik een gekookt visje ging geven aan mijn eigen jarige katten kwam Lizzi niet eten. Oeps dan is er iets niet goed. ivm de warmte meteen gaan dwangvoeden en dat kwam er een uurtje later weer uit. 's Avonds naar de da geweest. Prikje tegen het spuigen en vocht gespoten.

07-08-2012: Pfff wat is er weer veel gebeurd de afgelopen weken. Eerst ging mijn pc stuk...computerwinkel 2 weken dicht ivm vakantie. Inmiddels is mijn pc weer gemaakt. 2 weken geleden kreeg ik een telefoontje van de eigenaren van Magnum, hij was erg ziek. Ik ben nog even bij hem geweest met lekkere hapjes en ik dacht dit komt wel goed. Tot mijn grote verdriet kreeg ik de volgende dag een telefoontje en vertelde Jan dat Magnum was overleden. Jan en Christa heel veel sterkte om dit verdriet van dit speciale manneke en plekje te geven.

15-07-2012: Alles gaat z'n gangetje. De katten zijn graag buiten (als het droog is) We moeten er opletten dat we ze 's avonds op tijd naar binnen roepen want als het donker is hebben Shena en Gwennie de vervelende gewoonte dat ze niet binnen willen komen. Gwen heeft van de week een nachtje buiten geslapen. Lukas heeft vorige week een aanvaring gehad met een bij....tja dat was weer een olifantenpootje. De homeopatische korreltjes die ik heb deden hun werk en een paar uur later was het pootje weer het juiste voormaat. Lizzi is voor de 2de keer krols geweest....madammeke gaat aan de pil want deze rondje had ze de vervelende gewoonte om te gaan sproeien (en de krolsheid zorgde weer voor de nodige stress binnen de groep) Gisteren lette ik weer eens niet goed op....ik had een zakje snoepjes op het aanrecht laten liggen...tja dat was natuurlijk even later leeg..... De katten hebben er sinds een paar weken een extra kattenbak bij: de hoge peewee. Tot mijn grote verbazing zijn ze er erg blij mee en wordt er nauwelijks nog op andere plekken geplast.

07-06-2012: Vanmiddag bij Magnum op visite geweest. (voor mijn werk kom ik soms bijna langs Magnums thuis, de verleiding is dan te groot om even....op bezoek te gaan) Magnum vond het ikeamuisje geweldig en hield mij lekker bezig met apporteren. Ook Magnum wil graag op z'n buikje geaaid worden (zo apart dat alle kittens van Spottie dit hebben) Voor mijn eigen katten de voorraad muizen en ratjes aangevuld...ze verslijten ze en regelmatig krijgen de knuffels zwemles. Nieuwe foto's toegevoegdvan de klm kittens op hun blz.

31-05-2012: Meesje krijgt de pil, week op week af krols is voor alle partijen niet te doen. De katten hebben genoten van het mooie weer....haha 's middags hielden ze binnen siesta en als de zon uit de tuin was, was het vliegjesvangenfeest. Sifi (onze htk van 15 jr die we ook nog hebben) zorgde afgelopen nacht voor een hoop herrie. We werden wakker van haar luide gemiauw...toen Henk de voordeur open deed op d'r binnen te laten had ze een merel in d'r bek en legde die keurig voor Henk z'n voeten neer: kadootje...tot onze grote verbazing ging ze de merel rustig op zitten eten....haha de oosterlingen zaten op de trap met open bekkie te kijken wat er gebeurde. De merel hebben we maar weer buiten gelegd (Sifi ging er gelukkig achteraan) en ik mocht de gang dweilen...echt leuk die katten. Vanmorgen op bezoek geweest bij Kattie en Mori. Erg leuk om ze weer te zien, ik werd uitgebreid besnuffeld en heb heerlijk met ze geknuffeld. Kattie lijkt heel erg op haar vader en Mori lijkt op Meesje.

16-05-2012:Vorige week was Gwennie jarig, natuurlijk werd het een verjaardagsfeestje met lekkere hapjes en veel snoepjes. Haar jarige broers heeft ze een kaartje gestuurd. Van Gerrit en Gabbertje kreeg ik een enig filmpje. Van 't weekend hebben we de petfunkrabpaal uit elkaar gehaald en anders opgebouwd (en de mandjes ff gewassen) De krabpaal wordt nu weer gebruikt. Meesje is weer krols.... Bo is weer van de leg en maakt weer met iedereen ruzie....

05-05-2012: Van de week met Gwennie naar de da geweest. Ik maak me al een poosje zorgen om Gwen omdat ze zo dun is. Al enkele weken geef ik d'r extra kittenbrokjes en veel snoepjes. Mijn andere katten -die er ook van mee snoepen- zie ik dikker worden maar Gwennie komt geen grammetje aan...Toen Henk zich er ook nog mee ging bemoeien zag ik de ergste scenario's aan mij voorbij trekken... toen ik de da belde werd er direct een plekje gemaakt om langs te komen. Gwennie is uitgebreid onderzocht en er is bloed geprikt. Uitslag: kerngezond en het is gewoon haar bouw dat ze zo rank is...Nu ik mijn zorgen kan loslaten valt meteen op dat ik Gwennie vaker zie eten.... Meesje is inmiddels een beetje schor van het blèren.... Bo is absoluut niet gecharmeerd van het geblèr (hormoontjes) en wil weer graag een poosje boven slapen, om stress te voorkomen ga ik hier in mee. Inmiddels heb ik een aardige verzameling "activity bordjes" gemaakt en de katten vinden het nog steeds geweldig

30-04-2012: Vandaag is het echt genieten voor de katten, wat een prachtige zonnige koninginnedag. Op de vrijmarkt een doos vol beessies gescoord!! Gelukkig is iedereen niet thuis en heeft niemand last van het geschreeuw van Meesje...jaja madammeke is krols. Van de week op visite geweest bij Matti en Lola. Ze zijn mooi aan het uitgroeien. Lola lijkt op haar mams. Matti heeft het zelfde karakter als Spottie, erg leuk om ze weer te zien. Hier moeten de katten 'werken" voor hun eten. In de hoop dat het plasprobleem minder zou worden en aantal activity borden gefröbeld. De katten vinden het geweldig om de brokjes uit de bakjes te moeten hengelen!!! Van de week ook alle nageltjes weer eens geknipt, ze zijn hier geen fan van maar met z'n 2-tjes is het zo gebeurd. Alleen Andreas lukte echt niet (ik heb ooit iets te ver geknipt bij hem en het is grote stress als hij het schaartje alleen maar ziet) Toch moest het gebeuren want hij bleef vaak haken. Bij de da pilletjes gehaald waarvan hij een paar uurtjes sloom van zou zijn. Heb ik weer...Andreas reageerde extreem op het pilletjes en was compleet van de wereld. Nagels knippen ging uitstekend. Als ik dit nog eens doe dan zeker met een lagere dosis....pfff. Gelukkig was hij de volgende dag weer de oude en vast heel blij dat hij niet meer aan blijft haken....

05-04-2012: Maandag was Lukas niet lekker, diarree en wilde niet eten. Ik zat meteen in de stress want zo begon het ook toen hij klein was en de toevallen kreeg. Voor de zekerheid heb ik hem direct ab gegeven en gelukkig hij knapte snel weer op. Hij rent weer door het huis en zit weer vol kattenkwaad. Gwennie was gisteren niet lekker, gelukkig vandaag is ze er weer en heeft weer genoten van het zonnetje en de snoepjes

30-03-2012: Hier hebben de katten onwijs genoten van het prachtige weer. Gisteren kreeg ik een telefoontje: Monty is overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval in huis. Hester, Erin en Silke, ik leef met jullie mee en wens jullie heel veel sterkte.

12-03-2012: Gisteren bij Levi, Leo en Mexie op bezoek geweest. Het was erg gezellig. Ze zagen er prima uit en zijn groter dan mijn eigen kittens. Leo lijkt spekend op Lukas (uiterlijk en ook in z'n doen en laten) Natuurlijk hebben we uitgebreid met ze geknuffeld. Van 't weekend kwam eindelijk mijn nieuwe werktafel...de katten vinden het geweldig want er is zelfs ruimte voor een mandje waar goed gebruik van gemaakt wordt. En het is erg gezellig om achter de pc te zitten met alle katten om me heen. de afgelopen week is goed verlopen...er was weinig ruzie onderling. Het mooie weer is zeker van invloed geweest want ze waren graag een poosje buiten aan het genieten van het zonnetje.

05-03-2012: Helaas is de harmonie weer ver te zoeken. De kleine meisjes zitten een beetje tegen de 1ste krolsheid aan en Bo reageert hier op door weer op plekken te plassen waar ik het liever niet heb en lelijk te doen tegen de mini's en Shena. Evita en Juliette doen "gezellig" mee als Bo een boze bui heeft. Mijn verstand zegt dat ik een ander thuis voor Bo moet zoeken maar mijn gevoel wil dat Bo hier blijft...moeilijk... Vanmorgen met Minous en Bo naar de da geweest. Bo moest nog steeds ge-ent worden en Minous d'r holtes en traanbuisje zijn gespoeld. Verders hebben de katten nieuwe kattenbakken gekregen van het merk curver....ik ben er erg blij mee want het roostertje wat erin zit zorgt ervoor dat er nauwelijks meer grit voor de bak ligt. Een ontzettende leuke foto van Magnum gekregen. Van de week tijdens het buiten zijn was Meesje weer eens onhandig en belandde in het vijvertje. Voor aankomende weekend staat een bezoekje aan Levi, Leo en Mexie gepland.

21-02-2012:Hè hè eindelijk weer eens tijd om in het dagboek te schrijven. Een vervelend virus zorgt er voor dat alles een tandje lager gaat. Inmiddels is de computerkamer zo goed als klaar en goed gekeurd door de katten, ze kunnen weer overal op en in. De nieuwe mandjes aan de verwarming zijn erg geliefd en ook zijn ze blij dat ze 's nachts weer bij ons in bed kunnen slapen (haha regelmatig lig ik ingeklemd tussen 8 katten) Meesje begint eindelijk een groeispurt te maken en heeft nog steeds de tic dat ze op d'r buikje geaaid wil worden. De 3 L-etjes zijn soms net raven...ze jatten alles van de aanrecht en deinzen er ook niet voor terug om het vlees van ons bord te pakken. Met de harmonie in de groep gaat het steeds beter.

01-02-2012: Tijd geleden dat ik in het dagboek geschreven heb. het was nog al druk hier met allerlei zaken. Ik ben o.a. de computerkamer aan het opknappen, vooral de mini's helpen van de wal in de sloot...trekken van alles uit de dozen en verstoppen er speelgoed in. Met de katten gaat het goed, er wordt wel eens gemopperd op elkaar maar over het algemeen ligt alles en iedereen tevreden bij elkaar (ook Bo en Evita zitten weer goed in de groep) Het was even wennen voor de katten dat het koud is buiten...haha ze sprinten wel naar buiten maar komen heeeel snel weer binnen (kouwe pootjes hè) Het zonnetje maakt veel goed en alle plekjes in de huiskamer waar de zon schijnt zijn druk bezet. Lizzi is erg fanatiek met het apporteren van haar ikeamuis. Leah en Meesje apporteren ook maar zijn niet zo fanatiek als Lizzi. Lukas heeft er geen interesse voor en kijkt gewoon toe hoe de meisjes zich druk maken.

15-01-2012: Filmpje gemaakt van de katten en de crazy bug. Van de week ('snachts) de kleintjes mee naar boven genomen. Geen succes ze hielden mij de hele nacht wakker met hun geravot. Om de beurt een paar mee naar boven gaat beter. De katten genieten van de zachte winter en kunnen nog steeds een paar x per dag een poosje buiten spelen. Het blijft goed opletten om alle kasten en lade's goed dicht te doen....Bo heeft al een paar x de zakjes natvoer ontdekt en de mini's het brood.....

12-01-2012: Bedankt lieve lezers voor de hartverwarmende mailtjes. Vanmorgen de as van Lucky opgehaald bij het dierencrematorium. Het blijft nog steeds wennen, vooral 's avonds want dan lag Lucky altijd op schoot. Voor de katten een paar crazy bugs gekocht (had hier over gelezen op een forum dat ze zo leuk waren) Haha is het erg geslaagd vooral de kleintjes vinden ze geweldig. Bij Magnum op bezoek geweest. Hij was al flink gegroeid en vond het stinkvisje geweldig en natuurlijk lekker met hem geknuffeld. Ik vond het apart om te merken dat hij op dezelfde manier geknuffeld wil worden als Meis: op z'n rug liggen en dan op z'n buikje aaien. Zouden alle M-etjs dit prettig vinden?? De L-etjes die hier wonen in ieder geval niet.

09-01-2012: Gisteravond hebben wij tot ons groot verdriet Lucky moeten laten inslapen. Ondanks alle ouderdomskwaaltjes (doof, dement, artrose en vel over been) bleef ze een krasse oude dame die tot op het laatst genoot van het leven. Zondagavond ging toch het kaarsje uit. Ik dacht altijd dat het loslaten van een oude kat gemakkelijker zou zijn maar helaas is de knoop in mijn maag net zo groot als bij alle andere katten die ik heb moeten loslaten. Nu Lucky er niet meer is realiseer ik mij pas hoe groot de plek was die zij in nam in mijn leven. (als Lucky niet op mijn pad was gekomen had ik nooit zoveel oosterlingen gehad) Op 8 jarige leeftijd kwam ze samen met haar maatje Lady bij ons wonen en de indruk was meteen verpletterd. Ze was zo aanwezig en met haar stemvolume bepaalde ze de regie hier in huis. Als ze blèrde om eten schoten alle koppie’s van de andere katten omhoog en kwam iedereen direct naar de keuken gesprint. Lucky heeft alle katten zien komen en gaan en paste zich altijd aan. (zorgde wel dat het beste schootplekje voor haar was en plofte ook altijd tussen zoveel mogelijk katten) Ik kan mij niet herinneren dat ze ooit ruzie heeft gemaakt en iedereen respecteerde haar. Lucky bedankt voor de 10 prachtige jaren en ik hoop dat je weer blij rondhuppelt achter de regenboogbrug met je maatje Lady.

01-01-2012: Voor iedereen de allerbeste wensen voor het komende jaar. Hier is de jaarwisseling redelijk rustig verlopen. Overdag was er veel geknal, Spottie had hier het meeste last van en liep steeds mopperend van voor naar achter bij heftige knallen. De kleintjes zaten af en toe wat verschrikt te kijken. Gwennie en Juliet waren om 00.00 het dapperst en zaten in op de vensterbank naar buiten te kijken.

30-12-2011: Met Bo en Evita gaat het nog steeds erg goed, ze willen af en toe een poosje boven liggen en zijn meer beneden dan boven. Ze blijven dan ook lekker hier wonen. Weer bevestigd dat je met heel veel geduld (en geen verwachting) meer bereikt dan je denkt. Afgelopen nacht mochten de mini's mee naar boven....geen succes...ze vonden het zo leuk boven dat ze alleen maar aan het ravotten waren en ik dus weinig geslapen heb. Alle katten krijgen nu ff rc calm diet en ik moet zeggen het werkt echt. Iedereen is lekker relaxed.

29-12-2011: Het dagboek is weer leeg. De kraamkamer is leeggehaald en naar vorige nesten verplaatst, hier is ook het dagboek van deze tijd te lezen. Iedereen weer veel leesplezier over het wel en wee van Cattery van Anatolios.

Home
Hoe het begon
Informatie over het ras
Informatie over de Siamees Informatie over de Oosterse korthaar
Onze katers
Andreas Lukas
Onze poezen
Minous Bo Charissa Dewhi Evita GwennieShena Juliėtte Meis Leah Lizzi
Kittens
Geplande nesten De kraamkamer Vorige nesten
Bemiddeling
Contact met ons opnemen
Links
Dagboek
Updates
De nieuwe eigenaren
in Memoriam