Dagboek

 

 

      My Dearest Maaike Fearbhail                     B-Jay's Milarepa
                  &         

                     Minous                                               Milar

21-06-2007:Goede berichten van de nieuwe eigenaren, Bibi die nu Donna heet heeft het goed naar haar zin. Ook Mart en Yvonne zijn erg blij met dit mooie, lieve en sociale katje. Bas en Bernice hebben het ook prima naar hun zin, Leen en Violetta genieten zeer van het lekkere stel. Fijn hoor. Missie geslaagd.

20-06-2007: Een weekje vakantie in griekenland is heerlijk toch ik ben altijd weer erg blij als ik thuis ben en mijn katten weer kan knuffelen. Bo is flink gegroeid, kan ook niet anders want Henk heeft haar heel veel voer gegeven, de hele voorraad kittenblikvoer was op bij thuiskomst. Bo is echt een lekker katje, tijdens mijn afwezigheid heeft ze zich zelf aangeleerd dat het erg leuk is om losse spulletjes te "verhuizen". Regelmatig ben ik van alles kwijt. Ze vindt het geweldig om 's nachts bij ons in bed te slapen en tussendoor lekker naar zolder te racen.

05-06-2007: Bo heeft er weinig van dat ze als enigste is gebleven, ze vindt het allemaal wel best. Andreas en Lady zijn haar speelmaatjes. Bij Minous drinkt ze af en toe nog een slokje. Ze is lekker aanhankelijk, ligt graag op schoot en ondernemend en ondeugend en ze laat zich zeer regelmatig horen, zeker als ze eten wil hebben (lees lekker blikvoer) Net even gegluurd in het fotoalbum van Bas en Bernice....die zijn ook op het aanrecht te vinden (net als Bo) haha die vinden spelen met water wel erg leuk...

03-06-2007: Gisteren middag is Bibi opgehaald. Zij zal voortaan als Donna door het leven gaan. Minous heeft gisteravond een paar keer gezocht naar haar kind. Aan Bo is weinig tot niks te merken dat ze haar zusje mist.

01-06-2007: Vanmorgen de kittenkooi opgeruimd, wat een ruimte weer in huis. Bibi en Bo vermaken zich prima met al het speelgoed en de andere katten. Eten doen ze nu in het halletje want anders is het niet mogelijk dat ze rustig kunnen eten. Alle andere katten vinden kittenvoer ook vreselijk lekker, helaas voor hun is het geen gepaste voeding.

31-05-2007: Wat is het rustig hier in huis. Bibi en Bo slapen vrij veel en spelen minder veel en minder heftig. Minous houdt een paar keer per dag eventjes een kleine zoekactie.

29-05-2007: Vanmiddag zijn Bas en Bernice vertrokken naar hun nieuwe huis. Na enkele uren had ik het eerste mailtje binnen. Bas voelt zich al thuis, Bernice is wat voorzichtiger. Heerlijk dit soort berichtjes. Minous had rond etenstijd door dat het wel erg rustig in huis was en dacht dat er een paar boven zaten. Ze heeft een minuut of 10 voor de deur staan roepen, omdat Bibi en Bo aan haar liepen te trekken stopte ze met roepen. Bibi had ook heel even zo iets van...hè ik mis er een paar. Gelukkig kwam Bo op haar gemauw af en was er iemand om mee te spelen.

2007: Vandaag op de rommelmarkt papieren zakken gekocht (en nieuwe onbreekbare bloempotten haha) de kittens vinden de zakken geweldig, ook de propjes papier en aluminiumfolie zijn zeer geliefd. Bas is de 1500gr gepasseerd, Bibi en Berry wegen dik 1400 gr en Bo 1310 gr. Vanmiddag lagen alle kittens bij Minous te drinken, geen gezicht van die grote hummels.

27-05-2007: Minous heeft ws in de gaten dat de kittens het nest gaan verlaten, ze bijt de snorharen van de kittens eraf en regelmatig zit ze op de vensterbank te grommen als een hond naar de voorbijgangers. Alle kittens spinnen nu ook als je ze oppakt en aait. Elke avond rond een uur of 22.00 hebben de katten het dolle racuurtje, meestal verloopt dit zonder schade. Gisteravond niet, 2 bloempotten en 2 glazen aan diggels.

26-05-2007: Vandaag het iams-tent weer te voorschijn gehaald. Dat was weer een feestje voor alle katten. Ze vinden het tentje geweldig, het vliegt de hele kamer door. Vanavond gaan we proberen of ze trap willen/kunnen lopen/rennen. Nieuwe foto's toegevoegd aan de 3de ppp. Bas en Berry zijn op ontdekkingtocht op de bovenverdieping. De trap is nog wel een beetje eng vooral weer naar beneden. Ze vinden het zeer interessant om in alle kamer rond te snuffelen.

25-04-2007: Geweldig nieuws. Bas heeft ook een thuis gevonden. Hij gaat samen met z'n zus Bernice bij Leen en Violetta wonen.

24-05-2007: 12 weken zijn de kittens. Nog een klein weekje genieten en dan verlaat de eerste "het ouderlijk huis" . De nieuwe eigenaren zullen blij zijn dat de kittens eindelijk bij hun komen wonen. Ik vind het naderende afscheid één van de moeilijkste klussen van het fokken, je bent zo gehecht aan de kittens die je van mini muisjes ziet groeien en ontwikkelen tot geweldige leuke katjes. Allemaal wegen ze nu ruim 1300 gr. Ik ben zeer tevreden. Vanmorgen hebben ze hun 3de ontwormingspilletje gekregen.

22-05-2007: De kittens zetten de boel hier lekker op stelten. Super druk en lekker ondernemend. Ze eten de oren van mijn hoofd....het kittenvoer is niet aan te slepen...Vandaag weer een nieuwe ppp in elkaar gezet.

19-05-2007: De bengels groeien prima, ze zitten nu tussen de 1240 gr en 1295 gr. Gisteravond hebben ze de wc-rol ontdekt. Ik hoef niet te vertellen hoe mijn huiskamer er uit zag..... een bende.

17-05-2007: Gisterenmiddag de kattenbak met klepje geïndroduceerd. Natuurlijk hadden de kittens meteen door dat het klepje open kon. Deze kattebak is doorzichtig dus grote pret met z'n allen. Ook kittenbrokjes van hills gegeven, deze vielen goed in de smaak. Bas is onze stalker, waar je bent: Bas loopt voor je voeten.

16-05-2007: Wat gaat de tijd toch snel. 11 weken zijn de bengels alweer. Nog 2 weken en dan gaan Bibi en Berry al verhuizen. Het gaat prima met ze, groeien goed en de speeltijd wordt steeds langer. Het lijkt wel of ze met de dag baldadiger worden. Het iams tentje is verleden tijd, één van de 4 heeft het als kattebak gebruikt. Speeltjes zijn op dit moment favoriet, muisjes worden hoog de lucht in gegooid en afpakken is er niet bij want een speeltje wordt driftig beschermd.

13-05-2007: Vandaag zijn de kittens weer adhd kittens. Ze hebben de enting goed doorstaan. Ze rennen en vliegen weer door het huis. Wat op dit moment erg leuk is is het iams tentje, ze vermaken zich hier uitstekend mee even als de kraaktunnel. Berry, Bibi en Bo eten nu ook harde brokjes. Bas heb ik dit nog niet zien eten. Bibi was even aan onze aandacht ontglipt. Terwijl ik boven achter de pc zit hoorde ik ineens zachtjes gemiauw. Ja hoor mevrouwtje zat boven. Nou dat weten we dan ook weer:de trap op is geen probleem.

12-05-2007: Vanmorgen visite gehad van Leen en Violetta en familie, Bernice heeft besloten dat zij bij hun gaat wonen. Nu nog een leuk thuis voor Bas vinden en dan zijn alle kittens onder dak. De kittens zijn een beetje sloom en slapen meer dan anders, toch een lichte entreactie.

11-05-2007: Vanmiddag zijn de kittens voor de 2de keer ge-ent. De dierenarts heeft ze weer nagekeken en wederom zijn ze weer goedgekeurd. Nu maar duimen dat er geen entreactie komt.

09-05-2007: Het gaat prima met de kleine bulldozertjes, ze zijn lekker druk en baldadig. De plantenspuit maakt overuren. Ook groeien ze uitstekend. Bas heeft z'n inhaalslag behaald en is weer de zwaarste. Hij weegt precies 1200gr. Bibi weegt 1060 en Bo en Berry dik 1100 gr. Minous neemt wat meer afstand van haar kinderen. De kittens trekken zich hier niks van aan en duiken met z'n allen in de mand waar alle andere katten liggen. Het is wel stapelen om hier met z'n 10-en in te passen.

06-05-2007: De kittens krijgen nu geweekte harde kittenbrokjes met blikvoer want harde brokjes eten doet alleen Bo. Graag wil ik kittens die alles eten en geen kieskeurige katten worden dus ze moeten er aan geloven. Nou het smaakt ze prima want het bordje gaat schoon leeg. De gewichtjes schieten omhoog: Bo, Berry en Bas zijn ruimschoots de kilo gepasseerd en Bibi de 900 gr. Verders zijn ze zeer onbesuisd...ze lopen voor je voeten, bij elke deur of lade die opengaat moet je een kitten wegplukken.

04-05-2007: Hè hè alle kittens komen weer aan. Berry weegt boven de kg, Bas bijna een kg en Bibi en Bo rond de 850 gr. De kittens zijn super actief in in hun speelse uurtjes sneuvelt er het één en ander in huis. Mede omdat Amy en Andreas actief meespelen.

02-05-2007: Vanmorgen waren Bas en Berry prima aangekomen. Bibi en Bo waren afgevallen. Ze wilde ook niet eten maar spelen wel. Voor de zekerheid maar extra spuitjes eten gegeven. Bo spuugde dat aan het einde van de middag uit. Een half uur later ging ze uit zich zelf eten en speelde met de andere katten. En later op de avond dronk Bo weer bij mams. Misschien ben ik wel TE bezorgd en moet ik wat meer afstand nemen. De 2de ppp is bijgewerkt.

01-05-2007: Vanmorgen visite gehad van Nettie, geen twijfel meer over de kleuren: allemaal lilacjes. Grappig was dat de kittens absoluut niet bang waren voor de kinderen. Haha goed gesocialiseerde kittens dus. De soep-oogjes zien er stukken beter uit.

29-04-2007: Hè hè Minous is weer krols af. Het knopje is weer om en ze is weer op en top moeder. Het lijkt wel of ik nu 5 kittens heb zo gek als ze met haar kids omgaat. Gisteravond voor de verandering weer eens naar de da geweest. Dit keer met oude Lucky. Ze had een giga abces onder haar staart. Tja dat moest open....lekker klusje was dat. Meteen maar een ander zalfje meegenomen voor de soepoogjes van de kittens.

28-04-2007: Vandaag zijn Mart en Yvonne geweest om te kijken of Bibi in het echt net zo leuk is als op de foto's. Natuurlijk, Bibi gaat over 5 weekjes verhuizen naar Brabant. Het is toch wel grappig dat de kittens zich zelf verkopen. Bibi gedroeg zich voorbeeldig en de anderen sliepen hun schoonheidsslaapje. Nu weer hopen dat ik voor Berry en Bas ook zulke leuke nieuwe eigenaren ga vinden. De kittens hebben ontdekt dat het erg leuk is om in de hordeur te klimmen. Helaas ik vind dat echt niet goed dus dat moet afgeleerd worden met als hulpmiddel de plantenspuit. Vandaag staat er tartaar op het menu...hmm dat smaakt verrukkelijk het bordje kan zo weer in de kast..

26-04-2007: Heel langzaam begin ik te geloven dat het ergste achter de rug is. De kleintjes zijn superactief en eten als dijkers. Ze zijn erg ondernemend en nieuwsgierig. Het is uitkijken waar je loopt en als ik een kastdeur open doe zit er direct een kitten in de kast. Ook weten ze precies wanneer het etenstijd is en het hele stel zit al in de kittenkooi als ik met het bordje aankom. De anderen wachten keurig voor de kooi om het bordje af te wassen.

24-04-2007: Met Bas lijkt het iets beter te gaan. Gisteravond ook aan de zithromax want het kostte zoveel moeite om hem te laten eten en hij werd steeds futlozer. Vandaag heeft hij met wat hulp goed gegeten van de kip. Vanavond was hij weer aan het spelen. Wat er vervelend is, is dat de neusjes van Bas en Bibi vol blijven zitten. Vandaag weer even naar de da geweest en neusdruppels meegenomen. Hopelijk slaan deze snel aan. Minous is erg aantrekkelijk voor de katers uit de buurt. Ik heb een vreemde htk kater in de tuin die de boel onderpiest en de hordeur open kan krijgen. Erg lastig met dit mooie weer. Bibi, Berry en Brona groeien prima, Bo is zelfs de 900 gr gepasseerd. Ze zijn erg ondernemend en klimmen overal op. Ook vinden ze dat ze groot genoeg zijn voor de grote kattenbak. Ik kreeg vandaag een mailtje van Mascha. Apollo uit het A-nestje van vorig jaar woont bij hun. Apollo is lekker ondeugend. Leuk deze berichtjes.

22-04-2007: Van een leie dakje gaat het nog niet. Bibi is weer redelijk op de rit, gedraagt zich weer als een adhd kitten en eet als een dijker. Nu is Bas aan de beurt. Bas was behoorlijk afgevallen. Eten wil hij niet drinken doet hij wel bij mams en uit de waterbak. Voor de zekerheid krijgt hij extra voeding met een spuitje in z'n bekkie. Minous had ook een leuke verrassing: zij is krols dat wordt dus weer 7-10 herrie in huis.

20-04-2007: Gisteren was een zware dag. Bibi was flink afgevallen, minder actief en moeilijker te voeden. Aan de slag gegaan met tolfedine en zithromax. Maaike en Bri: BEDANKT VOOR DEZE TIP!! Van de tolfedine knapte ze al snel op, werd weer levendiger. Eten bleef moeizaam gaan. Vannacht een keer gevoed tot mijn grote verbazing zag ik haar daarna drinken bij mams. GELUKKIG!! Vanmorgen at er weer zelfstandig mee van het kittenvoer. Ook is ze weer goed aangekomen in gewicht. Het gaat de goede kant op.

18-04-2007: Toen ik vanmorgen uit mijn werk kwam, hoorde ik één van de kittens moeilijk ademhalen. Bibi het siameesje is ook flink verkouden. Voor de zekerheid maar even naar de da geweest. Ook een antibioticakuurtje en bijvoeden met vocht. Bibi loopt wel rond door de huiskamer maar omdat ze sneller moe is door d'r verstopte neusje slaapt ze meer dan anders. De andere kittens hebben nauwelijks nog ent-reacties. Met Amy gaat het de goede kant op, ze eet weer zelf.

17-04-2007: De ziekenboeg is weer geopend. Vanmorgen met Amy naar de da geweest. Ze is flink neusverkouden. Ze heeft een injectie gehad met andere antibiotica. Eten doet ze niet dus is het weer dwangvoeden. Ws heeft ze wel gedronken vannacht want er waren geen uitdrogingsverschijnselen. Het nare is dat het besmettelijk is. De kittens beginnen ook weer meer te niezen en proesten. Hopelijk komen we hier goed door heen. Duim duim duim.

16-04-2007: De kittens hebben de enting goed door staan, zaterdag en zondag hadden ze wat lichte entreacties, omdat ze levendig waren en goed aten en dronken was er geen rede voor bezorgdheid. Waar ik mij het weekend wel zorgen om heb gemaakt is Amy. Vrijdagavond begon ze vreselijk te kwijlen en het water liep uit haar neus. Na overleg antibiotica gegeven. Zondagavond knapte ze weer op, at weer redelijk goed en stond weer vooraan om de bordjes van de kittens af te wassen. Ik dacht zo dat hebben we ook weer gehad. Vanmorgen wilde ze niet eten. Omdat ik toch naar de praktijk van de da moest om de paspoorten op te halen meteen advies gevraagd. Tja die antibiotica heeft even de tijd nodig. Eten aan blijven bieden en in geval van nood onder dwang vocht geven. Omdat ze het vertikt om zelf te eten spuitjes vocht gegeven in d'r bekkie. Het vreemde is dat ze persé bij de kittens wil liggen en deze ook druk poetst. Er waart ws een vreemd virusje door mijn huis.

04-2007: Vanmiddag zijn de kittens voor de eerste keer ge-ent. Erg handig is dat mijn dierenarts dit aan huis doet. Geen gesleep en minder stress voor de katten. Ze zijn allemaal goedgekeurd. Nu moet ik mij serieus gaan bezig houden om leuke nieuwe eigenaren te zoeken voor de kittens. Brona heeft al een eentje...hahah...zij blijft bij ons wonen.

10-04-2007: Het gaat prima met de kittens, ondertussen wegen ze allemaal rond de 650 gr. Bibi is ondertussen gewend aan haar nieuwe naam (en ik dat het een poesje is ipv katertje).Ze denderen heerlijk door het huis en klimmen overal op, ook zijn ze razendsnel foto's maken is er ff niet bij.

07-04-2007:Vandaag heeft Faytey van Danielle (cattery Quasana) een 5-ling gekregen. Van harte gefeliciteerd. Hier snap ik geen snars van wat de volwassen katten de kleintjes leren: Minous wil geloof ik dat ze zwemles krijgen. Ik had moeder en kids in de kittenkooi gezet met gekookte kip. Toen ik ze er uit wilde laten waren alle kittens kletsnat.....Minous heeft haar kinders in het waterbakje gelegd. Hier snap ik helemaal niks van. De kittens hebben bezit van de algemene grote mand genomen, ze "jagen" alle katten eruit, alleen Amy en Andreas mogen bij hun in de mand. De anderen doen verwoedde pogingen om de kleintjes aan het spelen te krijgen met geprr en speeltjes aanbieden. Bas vindt muisjes geweldig en loopt daar al grommend mee in z'n kleine bekkie. Het siameesje heeft een nieuwe meisjesnaam gekregen: Bibi. De ppp is ook aangepast.

05-04-2007: Met Minous gaat het weer prima, eet weer goed en heeft het druk met de opvoeding van haar kids. De kleintjes hebben het speelgoed ontdekt en doen verwoede pogingen om te ontdekken wat ze daar mee kunnen doen. Het geslacht bepalen blijkt toch moeilijker te zijn dan wordt gedacht, zelfs voor de ervaren fokkers. Denk ik 5 weken lang 2 katertjes en 2 poesjes te hebben, kom ik er gisteravond achter dat het siameesje toch echt een POESJE is. Tja Boy voor een meisje is niet echt een gepaste naam, daar moet een nieuwe naam voor komen. Hopelijk houdt ze er geen identiteitscrisis aan over omdat ze 5 weken lang voor kater werd gehouden.

04-04-2007: Gelukkig gaat het weer goed met Minous. Gisterenmiddag heeft ze nog één keer een klein beetje overgegeven. Ze heeft wel een jasje uitgedaan. De ukkies zijn dolblij dat ze weer bij hun mams kunnen drinken. De kleintjes rennen en dollen door het huis, het is zo'n grappig gezicht om die kleine pluizenbolletjes stoer te zien rennen en dollen. Minous is weer op en top moeder want als ze ter ver gaan worden ze weer terug gehaald. Bas en Boy vinden het erg leuk om in de grote mand te liggen bij de anderen katten. Bo en Berry vinden het tentje het leukste en spelen daar het meeste. En van spelen word je moe ineens liggen ze ergens te slapen.

03-03-2007: Gisteravond begon Minous ineens te spugen, vaak en veel. Ook wilde ze niks van de kittens weten en lag apatisch in een mand, ZORGEN dus.'S avonds laat ben ik nog met Minous naar de da geweest. Ze heeft iets gekregen tegen het braken en was ietsjes uitgedroogd daarom mocht ze vannacht niet bij de kittens. Ik heb op de bank geslapen en om de paar uur de kittens eten gegeven. Vannacht zag ik Minous gelukkig een paar keer water drinken. Vanmorgen wilde ze perse bij d'r kittens en heeft ook een klein beetje gegeten. Dat gaat de goede kant weer op.

02-04-2007: Het gaat prima met de kleintjes, de eerste drolletjes zijn ook geproduceerd. In de kittenkooi doen ze het keurig op de kattenbak. Er buiten wil er nog wel eens een ongelukje plaats vinden. In de kraamkamer vind je een power point presentatie van de kittens.

31-03-2007: Hè hè alle kittens eten zelfstandig van de gemalen kip, helaas de kattenbak hebben ze nog niet allemaal door. Verders rennen ze op gezette tijden door de huiskamer/keuken. De andere katten vinden dit geweldig en doen druk mee en geven hun speelgoed aan de kittens, tja daar doen ze nog niks mee met elkaar ravotten vinden ze veel leuker.

29-03-2007:4 weken zijn de kittens. Bas is de 500gr ruimschoots gepasseerd. De anderen zitten tussen de 450-480 gr. Vandaag ga ik beginnen met vast voedsel te geven om Minous te ontzien want zij doet wel een jasje uit van deze mega groeiende kittens. De tandjes zijn goed doorgekomen heb ik al ondervonden dus zelf gaan eten moet geen probleem zijn. Ze dartelen nu door de huiskamer en weten de weg terug naar de mand prima te vinden. De meiden vinden de gemalen kip erg lekker, de boys hebben er nog geen zin in. Bernice heeft net haar eerste plasje op de kattenbak gedaan.

27-03-2007: Vanmiddag hebben de andere kittens het voorbeeld van Bas gevolgd. Het kwartet huppelt door de kamer. Voor ons zaak om goed op te letten waar we onze voeten neerzetten. Andreas is de oppas en heeft het er druk mee om alles in de gaten te houden, hij doet het vol overgave. Minous vindt het eigenlijk niks dat haar kids zo zelfstandig worden en wilde ze in een hoge mand droppen. Helaas de kittens zijn te zwaar.

26-03-2007:Bas heeft vanmiddag besloten dat hij het wel gezien heeft in de mand.Hij laat zich over de rand vallen en trippelt stoer door de huiskamer. De anderen katten vinden het geweldig en lopen om hem heen met allerlei speeltjes en proberen met gemekker hem te verleiden om mee te spelen. De anderen kittens hangen wel over de rand maar echt eruit gaan dat durven ze nog niet.

25-03-2007: De kittens zijn allemaal de 400 gr gepasseerd. Mooie gewichten voor kittens van 3,5 week oud. Overdags liggen ze in een grote open mand. Er uit komen doen ze nog niet. Wel spelen ze met elkaar en huppelen en springen ze door de mand. Een paar keer per dag krijgen ze een beetje pap bijgevoed om Minous een beetje te ontzien.

23-03-2007: Minous weet ook niet wat ze wil. Sinds gisteravond haalt ze steeds een kitten uit de doos en legt het kitten ergens in de kamer op de grond. Geen goed plan vind ik want de vloer is nog een beetje te koud. Vanmiddag een mand van zolder gehaald en de kittens daarin gelegd en de mand bij de bank gezet. Nou dat is dus wat ze wil. Mevr wil er gewoon bij liggen. De kleintjes vinden het allemaal best en huppelen door de mand en gluren over de rand.

22-03-2007: De kleintjes zijn 3 weken en groeien uitmuntend. Bas is de 400gr gepasseerd. Bernice is het lichtste met 359 gr. Vanmorgen begonnen met pap geven. Bernice had het meteen door en samen met mams at ze het schaaltje leeg. De anderen likken wel de pap van mijn vinger maar geven de voorkeur aan de melkbar. Nog even en ze komen uit de doos, zo gauw ze geluid horen rennen ze direct naar de rand en wikken en wegen of ze over de rand zullen gaan.

21-03-07: Vanmorgen bezorgde Minous mij de schrik van me leven. Toen ik de lakentjes verschoonde in de kraamdoos ging ze slepen met een kitten. Ze was razend snel en ik had niet meteen door waar ze het kitten heen bracht. Gelukkig gilde het kitten de heleboel bij elkaar dus het gebler verraadde het verstop-plekje. Natuurlijk moest ik de halve huiskamer verbouwen voordat ik er bij kon. Nou dat wordt dus een dagje in de kooi met het deurtje dicht.

20-03-07: De jongens groeien als kool, die drinken en slapen en af en toe een rondje door de doos. De meiden groeien iets minder hard, die zijn veel actiever. Die doen pogingen om met elkaar te spelen en huppelen door de doos. Andreas en Amy vinden het tijd worden dat ze met hun gaan spelen, de muisjes en wuppies worden nu in de doos gedropt.

19-03-2007: De kleintjes worden elke dag leuker, meerdere keren per dag is het een drukte in de doos dan stappen ze parmantig achter elkaar aan. Af en toe wordt er over de rand gegluurd. Deze ondernemingslust wordt door Minous niet gewaardeerd en ze worden dan ook direct naar achteren gebracht.

17-03-2007: Berry is al zeer bijdehand, zij zit regelmatig voor in de doos te bleren om een knuffel. Erg leuk. Verders is het feest vandaag: het A-nestje is vandaag jarig. Natuurlijk kregen Andreas en Amy een paar nieuwe muisjes (die al gesloopt zijn...haha) en lekker hapjes. Hun broer en zusjes hebben ze een kaartje gestuurd.

16-03-2007: Het worden al echt miniatuur katjes, ze tijgeren door de doos en reageren op geluid, af en toe flapperen hun oortjes, zo leuk om te zien. Ze proberen over de rand van de doos te komen, dit tot groot ongenoegen van Minous die haar kroost steeds weer naar achteren sleept. Hè hè Amy heeft ook door dat de kittens erg leuk zijn en helpt nu ook mee om de luiers te verschonen. Ach ja er moet er altijd eentje de laatste wezen.

14-03-2007: De kittens groeien prima, Bas is de 300gr ruimschoots gepasseerd. De anderen zitten rond de 275 gr. De anderen katten zijn al druk bezig om de kleintjes aan het spelen te krijgen haha, elke ochtend liggen er speeltjes voor de kittenkooi. Regelmatig moet ik toch een paar grote katten uit de doos halen want met z'n 10-en in de doos is echt te vol.

12-03-2007: Gisterenmiddag is Lot van Tanja (Cattery Thisabor) moeder geworden van een 4-ling. Van harte geluk gewenst. Mijn bengels hebben er een nichtje en 3 neefjes erbij.

11-03-2007: Alle kittens hebben hun oogjes open. Ze groeien prima en ze tijgeren al door de doos. Over de kleurtjes tast ik nog een beetje in het duister, is het lilac of worden het andere kleurtjes?

09-03-2007: Vanmorgen hebben alle kittens de 200 gr overschreden. Bas het blotched katertje groeit als kool, regelmatig komt hij 20 gr per dag aan.

08-03-2007: Vandaag zijn de kittens een week oud. Ze hebben keurig hun geboortegewicht verdubbeld en heel voorzichtig beginnen de oogjes open te gaan. Minous verzorgt haar kroost geweldig en grote broer helpt regelmatig een handje.

07-03-2007: De kittens groeien prima, vanavond wordt de 200 gr overschreden. De kleurtjes zijn mij nog onduidelijk lilac of worden ze toch choc?. Alle 3 de korthaartjes hebben het blotched patroon. De anderen katten hebben inmiddels het licht gezien en met name Andreas en Lady liggen regelmatig in de doos en helpen met de luiers te verschonen. Met Tanja Cattery Thisabor heb ik een intensief mail en bel kontakt. Haar poes Lot kan elk moment gaan bevallen.

01-03-2007: De kittens drinken goed en zijn aangekomen. Minous heeft wat moeite om de luiers te verschonen en "roept" regelmatig de anderen katten voor hulp. Helaas niemand wil iets van het kleine spul weten: blazen en grommen.

28-02-2007: Tegen de middag begon Minous te mekkeren en probeert steeds Amy of Andreas in de kraamdoos te krijgen. Ook werden de dekentjes regelmatig omgewoeld. Het gaat beginnen. 's Avonds om 20.45 wordt het eerste kitten geboren. Heel blij was ik met de hulp van Danielle Cattery Quasana. Daan nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp met de bevalling!!! Makkelijk had Minous het niet, 3 kittens kwamen in een stuit. Tegen 23.00 wordt het laatste kitten geboren. 2 katertjes en 2 poesjes met mooie geboortegewichten. Minous bracht zelf de kittens naar het tentje wat in de kittenkooi staat. Goed plan.

26-02-2007: Nog geen tekenen van een beginnende bevalling. Minous ligt lekker languit tussen de andere katten in de doos, haar buik begint een beetje in de weg te zitten. Vanmorgen weer gewogen: 1 kilo aangekomen. Meerdere keren per dag eet ze een paar hapjes.

23-02-2007: Gisteravond kreeg ik de schrik te pakken. Minous ging met Amy lopen slepen en liet te mekkeren want ze wilde haar bij zich in de doos hebben. Zo begon de vorige bevalling ook, alleen was het toen netjes 63 dagen en nu zit ze op 59/60 dagen. Voor de zekerheid heeft ze boven bij ons geslapen. Vandaag was er niks aan de hand, Minous heeft prima gegeten en lag lekker in het zonnetje op de bank. Voor de kraamdoos krijgt ze wat meer belangstelling want daar ligt nu ook een warmtematje in.... van mij mogen de kitjes nog even blijven zitten....we wachten het af.

21-02-2007: Vanochtend weer gewogen: 8 ons aangekomen. Al dit extra gewicht belemmerd haar niet om overal op en af te springen. De kraamdoos staat ook in de huiskamer, natuurlijk liggen alle andere katten erin behalve Minous.    

16-02-2007: al die lekkere hapjes zetten goed aan: 7 ons aangekomen. De kittens zijn goed te voelen en regelmatig hebben ze een feestje in het buikje. De tijd begint op te schieten, nog 2 weekjes te gaan. Alle spulletjes voor de bevalling zijn in huis.

06-02-2007: Vanmorgen uitgebreid met Tanja (cattery thisabor) gesproken. Haar poes Lot is ook zwanger van Milar. Haha kunnen we elkaar ondersteunen. Minous is weer een ramp met eten, ze blijft maar bedelen om lekkere hapjes en tja ik ga natuurlijk lekker in mee met als gevolg dat ze alleen maar lekkers wil eten.....

05-02-2007: Vanmorgen Minous gewogen, ze ruim 5 ons aangekomen. Haar buikje voelt stevig aan en ze eet en slaapt. Bij mij hangen vindt ze heerlijk: jaja slijmen om een lekker hapje. Haar dochter Amy is voor het eerst krols, dit is iets wat Minous niet kan waarderen. Ze doet erg lelijk tegen haar dochter.

Het verloop van de zwangerschap: De eerste 3 weken na het bezoek aan Milar sliep Minous veel, het liefst alleen zonder andere katten om zich heen.Ook at ze meer dan gewoonlijk. Veel zin om te knuffelen had ze niet en tegen de andere katten was ze niet altijd even vriendelijkJa hoor ze is echt zwanger. Omdat Minous zich kompleet anders gedraagt dan de vorige keer ging ik een beetje twijfelen of ze misschien schijnzwanger kon zijn. De echo liet zien dat er echt kittens komen.Ondertussen groeit ze gestaag en beginnen de zijkanten al hangtasjes te worden. Ze ligt weer vaker bij de andere katten en het knuffelen neemt weer toe.

 

In navolging van Tanja van cattery Thisabor ben ik ook een dagboek gestart. Leuk om te lezen en handig voor later om nog eens iets na te kijken.

Home
Hoe het begon
Informatie over het ras
Informatie over de Siamees Informatie over de Oosterse korthaar
Onze katers
Andreas Lukas
Onze poezen
Minous Bo Charissa Dewhi Evita GwennieShena Juliėtte Meis Leah Lizzi
Kittens
Geplande nesten De kraamkamer Vorige nesten
Bemiddeling
Contact met ons opnemen
Links
Dagboek
Updates
De nieuwe eigenaren
in Memoriam